Skip to content

Over Zorgkwekerij Groen

Jessica en Rianne, twee zussen opgegroeid in Amsterdam Osdorp op de kwekerij van hun vader, Clemens, gericht op bloemen en groenten. Na een opleiding in de zorg en de nodige werkervaring was de link snel gemaakt, een prachtige combinatie van kennis, ervaring en zorg: “zorgkwekers” dus.

Jessica

Na mijn studie ergotherapie ben ik voor de GGZ gaan werken, in de Valeriuskliniek, waar ik zeer veel kennis en ervaring heb kunnen opdoen op het gebied van ouderenzorg. Naast ouderenzorg heb ik mij ook gespecialiseerd in het behandelen van burn-out en bore-out klachten. In 2018 heb ik de stap gezet om, samen met mijn vader, de zorgkwekerij te starten. Vanuit mijn kennis en ervaring binnen de zorg en mijn vader vanuit zijn ervaring en kennis omtrent het kweken. Ik vind het belangrijk dat onze deelnemers zich vrij en veilig voelen om te zijn wie ze willen zijn en te doen wat ze willen doen en daarbij te kijken welke uitdagingen deelnemers zelf aan willen gaan. Daarnaast weet ik goed de weg binnen de geestelijke gezondheidzorg en de (on)mogelijkheden binnen de WMO en WLZ.

Rianne

Rianne heeft een brede achtergrond in het werken met kinderen o.a. door haar werkervaring bij Compananny, kinderopvang.  Hierdoor heeft ze veel ervaring in het werken in groepsverband en het aanbrengen van structuur in een dag. Ze heeft goed zicht op gedrag en oplopende spanning en weet dit goed bespreekbaar te maken op niveau van de deelnemer. Haar kracht zit in het observeren van de deelnemer(s) en hen uit te dagen op een zeer betrokken, empathische en enthousiaste manier.

Clemens

Dit is Clemens, pater familias van de zorgkwekerij en vraagbaak voor alle kweekvragen/de groene vingers. Het groente-, plant- en fruitteelten zit in zijn genen en hij neemt onze deelnemers (wanneer zij dat willen) mee in het kweekproces. Clemens is naast lichte begeleiding, verantwoordelijk voor al wat groeit en bloeit in onze kassen. Door zijn enorme ervaring en (vak)kennis naast zijn hele vrolijke en optimistische inslag is hij bij onze deelnemers zeer geliefd. Zijn luisterend oor, onbevooroordeelde en open houding zorgt ervoor dat deelnemers volledig in hun kracht staan en op hun gemak zijn.

Jermano

Jongste teamlid Jermano bruist van de energie en enthousiasme. De positiviteit en betrokkenheid die hij uitstraalt mist zijn uitwerking niet, deelnemers worden altijd heel blij als zij hem zien. Hij heeft veel kennis van voeding, diëtetiek en koken is zijn passie. Hij kookt dan ook graag samen met onze deelnemers en betrekt hen in de gerechten die voor iedereen gekookt worden. Zijn kracht zit daarnaast in het begeleiden van deelnemers met GGZ en verslavingsproblematiek. Er is zelfs een mooi kookboek van gekomen met de allerlekkerste recepten!

Back To Top