Skip to content

Typisch “groen

Naast de dagbesteding doet zorgkwekerij Groen nog veel meer op gebied van maatschappelijke interactie o.a. samenbrengen van de buurt, educatie van jongeren m.b.t. waar komt je eten vandaan, activiteiten gericht op verbinding tussen deelnemers en omgeving.

Een nieuwe plek in de buurt

De zorgkwekerij heeft sinds mei 2024 een nieuwe plek gecreëerd, namelijk de Koffie Kas Amsterdam. De Koffie Kas is een plek voor iedereen. De (eenzame)buurman/buurvrouw verderop die even zijn krantje komt lezen, de ouder die gezellig komt lunchen, het gezin met een kleine portemonnee die verse groente komt halen voor een eerlijke prijs of de student die even in andere omgeving zijn opdracht komt maken onder het genot van frisse salade of een andere gezonde hap. Deze plek wordt gerund door de deelnemers van de Zorgkwekerij. Hier bieden wij al onze verse producten en planten aan en kan je genieten van een gezellige sfeer met lekkere hapjes en drankjes. Klik hier voor meer informatie.

Steunen van voedselprojecten in Amsterdam

Van de groenten, fruit en planten die wij kweken, gaat een derde naar voedselprojecten in Amsterdam. Hiermee steunt de zorgkwekerij andere Amsterdammers die het financieel minder breed hebben.

Kinderen

Groen is ook een plek waar kinderen van 4 tot 12 jaar op een ongedwongen manier educatie krijgen over gezonde voeding en het verbouwen van groenten. Dit doen wij op onze open dagen door te organiseren waarbij de kinderen zelf groenten plukken en samen een voedzame maaltijd maken. Langs komen met een groepje kinderen voor bijvoorbeeld een rondleiding? Dit kan geregeld worden, neem hiervoor contact met ons op.

Samenwerkingen Sociale Firma

De zorgkwekerij is een sociale firma in Amsterdam dat wil zeggen dat bedrijven met ons kunnen samenwerken. Daarmee slaan wij 2 vliegen in 1 klap want het is niet alleen leuk om samen te werken maar bedrijven kunnen hiermee ook hun Social Return invulling geven.

Zo kunnen bedrijven bij ons sociaal inkopen door bijv. het bestellen van een kerstpakket, oliebollen, appeltaart of een high tea in onze koffiekas.

Meer weten? Check ons aanbod via de website van Sociale zaken hier.

Open dagen

Iedere maand houden wij een open dag op zaterdag van 10 tot 13 uur. Op deze ochtend mag je lekker rondstruinen op de tuin, zelf oogsten en organiseren wij iets educatiefs voor kinderen om meer over eten en kweken te leren. Benieuwd wanneer onze volgende open dag is? Houd onze Facebook in de gaten, hier kondigen wij het op aan.

Vrijwilligers

Dit alles kan natuurlijk niet zonder de hulp, steun en aanwezigheid van vrijwilligers. Wij zijn hier heel blij mee en zetten ook jaarlijks onze vrijwilligers in het zonnetje. We kunnen altijd hulp goed gebruiken dus mocht u zich willen inzetten voor onze deelnemers en de Zorgkwekerij neem dan contact met ons op of klik op deze link.

Samenwerkingen (MVO)

Zorgkwekerij Groen biedt naast social return ook onderdak aan verschillende kleinschalige start ups. Zo geven we onderdak aan een wormenhotel bouwer, is er ruimte voor het jaarlijkse oliebak event en doen we ook kleinschalige sociale werkplaats bezigheden zoals het in elkaar zetten van stekertjes en onderhouden wij de plantenbakken van de Groene Bouwhekken.

Ieder jaar zijn er met name rond oogstmomenten werkzaamheden waar we altijd extra handen voor kunnen gebruiken. Ingevuld door bedrijven die ieder jaar hun werknemers de mogelijkheid geven, in het kader van hun MVO beleid, om een bijdrage te leveren aan een sociale firma.

Bent u een bedrijf wat hier graag gebruik van zou willen maken neem gerust contact op!

Back To Top